03.01.2019

Gençlere Yönelik İnanç, Namaz ve Ahlak Konulu Söyleşi Programı Yapıldı

Gençliğe Değer Projesi kapsamında Anadolu Nasreddin Hoca Camii bünyesinde bulunan Eskişehir Müftülüğü Diyanet Gençlik Çalışma Merkezinde inanç, namaz ve ahlak konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Söyleşi programını Dr. Senai DEMİRCİ gerçekleştirdi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK, Diyanet İşleri Başkanlığının, Gençliğe Değer Projesini Eskişehir İl ve İlçe Müftülükleri olarak hayata geçirmede büyük önem verdiklerini belirtti. Bu doğrultuda gençlere yönelik her alanda söyleşi programları, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştireceklerini belirtti.

Bugün böyle bir program gerçekleştirmekten özellikle sosyolog ve psikolog olarak inanç, Kur’an, namaz ve ahlak konularında görüşlerini sunacak olan Dr. Senai DEMİRCİ’ ye teşekkür etti.

Dr. Senai DEMİRCİ’ de hayatından hatıralarını anlatarak inanç, Kur’an, namaz ve ahlak hakkında gençlere önemli mesajlar verdi. Özellikle Rabbim’izi her daim hatırlamak için Kur’an okumalı, namaz kılmalı ve namaz kılarken okunan ayet ve duaların anlamlarını hatırlayarak ibadetleri yerine getirmenin insana ayrı bir mutluluk verdiğini vurguladı. Böyle yapılan bir ibadetin ahlakı daha yüksek bir seviyeye ulaştıracağını söyledi.