10.01.2019

Üniversite Gençleri ile “Gelecekte Din Hizmetleri” Konulu Söyleşi Yapıldı

İl Müftülüğünün koordinesinde, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülükleri ile müşterek olarak, gençlik koordinatörleri, Diyanet Öğrenci Evleri hamileri ve manevi danışmanların katkıları ile Eskişehir Müftülüğü Diyanet Gençlik Çalışma Merkezinde “Gelecekte Din Hizmetleri” konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşi programına konuk olarak Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM katıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda İl Müftüsü Bekir GEREK, gençlere yönelik hizmeti öncellediklerini ve 2019 yılında, iki haftada bir gençlere yönelik değişik alanlarda söyleşi programları gerçekleştireceklerini belirtti.

Din hizmetinin önemli bir hizmet olduğunu belirterek, bugünkü söyleşide gelecekteki din hizmetine ışık tutacak önemli bilgiler paylaşılacağını ifade etti.

Programa katılan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM’ a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM ise “Gelecekte Din Hizmeti” konulu bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, din hizmetlerinin maddi karşılık mukabilinde yapılamayacak kadar önemli bir hizmet olduğunu belirterek 1935 yılında Türkiye’ de ilk Kur’an Kursunun açılmasına vesile olan Hasan AKKUŞ hocanın hayatından örnekler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hem bir dini otorite olduğunu, hem de devlet ve millet hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, kürsü ve mimberlerden şahsi görüşlerin değil ulemanın ittifak ettiği görüşlerin aktarılması gerektiğini belirtti.

Din Hizmetlerinin aslında herkesin bir görevi olduğunu, ancak bu işi yapacak olan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kendilerini daha iyi yetiştirmesi gerektiğini, bunun için de Kur’an ve kıraat bilgilerinin yeterli, arapça diline hakim ve ilmi ilimlere vakıf olmaları gerektiğini, bunun içinde çok çalışmaları gerektiğini söyledi ve bu konuda İl Müftülüğü ile işbirliği yapacaklarını vurguladı