11.01.2019

Dr. Muhlis AKAR Eskişehir’ de Sabah Namazı Buluşmasına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Dr. Muhlis AKAR Eskişehir ziyareti çerçevesinde İl Müftülüğünce organize edilen Tepebaşı Uluönder Fatih Camiinde sabah namazı buluşmasına katıldı.

Dr. Muhlis AKAR sabah namazı buluşmasında Helal Kazanç ve Helal Gıda üzerinde durdu. Helal Kazancın hayatımızda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Yüce Rabbimiz ayetlerde “Ey insanlar, ey iman edenler” diye hitap edip “Yeryüzünde vermiş olduğumuz helal ve temiz olan şeylerden yiyiniz” buyurmuştur. Burada özellikle kazancımızın helal olmasına ve haram karıştırılmamasına özen göstermeliyiz dedi.

Haramın bizatihi haram olanlar olduğu gibi, helal olduğu halde yapılan yanlış davranışlardan dolayı haramda olabileceğini, bundan dolayı Rabbim’ izin haram kıldığı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıyız dedi.

Ayrıca ölçümüzü ve tartımızı da düzgün yapmalı, mesaimize dikkat ederek başkasının hakkına ve hukukuna tecavüz etmeyerek kazancımıza haram karıştırmamalıyız dedi.

İbadetleri, duaların makbuliyetinde ve hayatımıza olumlu tesirinde helal kazancın önemini belirten örnekler vererek sohbetini tamamladı.