15.01.2019

Sosyal Sorumluluk Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği İl ve İlçe Müftülükleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Huzurevi, Çocuk Yetiştirme Yurdu, Kadın Konuk Evleri ve Çocuk Evleri, Yaşlı ve Engelli Bakım Rehabilitasyon Evleri gibi yerlere müftülüklerce görevlendirilen personel tarafından manevi rehberlik hizmetleri verilmektedir.

Bu doğrultuda verilen hizmetleri daha verimli hale getirmek ve gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere İl Müftüsü Bekir GEREK ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper SEZER başkanlığındaki heyet, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere bağlı söz konusu yerlerde görev yapan personel ile bir araya geldiler.

Toplantıda İl Müftüsü Bekir GEREK yaptığı konuşmada, kanunun Diyanet İşleri Başkanlığına toplumu aydınlatma görevi verdiğini, bu doğrultuda her kesime hizmet götürme gayreti içinde bulunarak yetimler, yaşlılar, çocuklar, kadınlar hepimize emanet. Onların ruhi ve manevi gelişmelerine destek olmakta en önemli sorumluluğumuzdur dedi ve buralarda görev yapan tüm personele teşekkür etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper SEZER’ de, Diyanet personelinin kendilerine bağlı kurumlarda daha iyi hizmet vermeleri için her türlü katkıyı verdiklerini belirtti. Hep beraber daha güzel hizmetler yapacağız dedi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 2019 yılında yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler görüşülerek kararlaştırıldı.