18.03.2019

Eskişehir Müftüsü Alpu’da Gençlerle Buluştu

Eskişehir Müftüsü Alpu’da Gençlerle Buluştu...

Alpu İlçe Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen haftalık gençlik buluşmalarına İl Müftüsü Bekir GEREK konuşmacı olarak katıldı. Yaptığı konuşmada dinimiz sevgi, ilim, hikmet üzerine kurulmuş bir dindir. Sevginin en büyük tezahürü ise imandır. Sevginin zirvesinin ise Allah ve Peygamber sevgisidir. Müftü GEREK, bu sevgi sayesinde Müslümanların Medine’ye hicretten sonra barış ve kardeşlik ruhu içerisinde yaşadığını belirterek; Hz. Peygamber’inde Medine’ye hicretinde ashabına söylediği ilk tavsiyelerini hatırlattı: Ey insanlar! Aranızda selamı yayınız. Birbirinize ikram ediniz. Akrabalık bağlarını güçlü tutunuz ve insanlar uykuda iken namaz kılınız. Bir başka hadisi şerifte ise Hz. Peygamber (s.a.v) ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.’ Buyurmuşlardır. Toplumsal barış ve kardeşliğin temeli sevgi, kardeşlik, hikmet, tevazu, merhamet ve şefkat üzerine kurulmuştur. Bu değerleri yaşadığımız müddetçe birbirimize kenetlenir ve kardeşçe yaşarız. Konuşmalarını programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek bitiren Müftü Bekir GEREK, ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.