20.03.2019

18 MART ÇANAKKALE RUHU KONFERANSI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü münasebetiyle Eskişehir İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülükleri ile beraber Çanakkale Ruhu adlı konferans düzenledi.

DİB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY’ın konuşmacı olarak katıldığı programın açış konuşmasını İl Müftüsü Bekir GEREK yaptı. Müftü GEREK konuşmalarında; Ecdadımız bu cennet vatan uğruna ya şehit olunur ya gazi diyerek evlatlarını cepheye göndermiştir. Ecdadımız yüzyıllarca bu topraklar uğruna şehit vermişler bu toprakları kanla yoğurmuşlardır. Vatan sevgisi imandandır diyen müftü GEREK, bizim davamız ilahi kelimetullahtır. Ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye bu cennet vatan uğruna bugünde gerektiği anda canımızı siper etmeye hazırız. Bugün bize düşenin Çanakkale Ruhunu yaşatmak olduğunun altını çizen İl Müftüsü Bekir GEREK Yenizelenda da yaşanan menfur saldırıyı kınayarak tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.

Hacı Havva Cami Görevlilerinin ney ve kaside dinletisinin ardından Çanakkale Ruhu adlı konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden DİB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY yaptığı konuşmada insan, birey veya toplum geçmişiyle vardır. O iman dolu göğüsler, o iman dolu cevherler, o iman dolu vatan evlatları kurşunların, bombaların önüne kendini siper ederek Çanakkale’yi geçilmez kıldı. Toprağı vatan yapmak uğruna şehit olan evlatlarımız dün olmuştur, bugünde vardır, yarında olacaktır. Dün Çanakkale de, Sakarya da olduğu gibi bugünde 15 Temmuzda vatan evlatları canlarını vermek için koşmuşturlar. Kur’an’ı Kerimde "Nice az topluluklar, Allah´in izniyle nice çok topluluklara galip gelmislerdir.’’ Buyrulduğunu söyleyen GÖKÇEBAY, Hz. Peygamber’in Bedir savaşındaki ‘Allah'ım, eğer sen şu bir avuç Müslüman'ın helak olmasını diliyorsan, sonra sana ibadet eden bulunmayacaktır.’ duasını hatırlatarak; Çanakkale’deki bir avuç inanan insanın, Allah’ın yardımı ile zafer kazandığını vurguladı. GÖKÇEBAY, Çanakkale bizim için sadece 18 Martta anılan zaferden öte ülkemizin bu günlere nasıl geldiğini anlamak için düşünmemiz gereken bir zaferdir diyerek bu milletin, bu devletin vicdanın son sesi olduğunun altını çizdi. Sözlerini İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla tamamlayan Özcan GÖKÇEBAY tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından DİB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY’ a çiçek takdimi için sahneye gelen Eskişehir Vali Yardımcı İsmail SOYKAN da şehitleri rahmet ve minnetle anarak konuşmalarından dolayı GÖKÇEBAY’ a teşekkür edip çiçek takdim ettiler. Programın akabinde Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN, DİB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY, İl Müftüsü Bekir GEREK Çanakkale Şehitlerine Şiirini Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiler.

Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerinin yanın da çok sayıda vatandaşın katıldığı program İl Müftü Yardımcısı İbrahim ÇAYIR’ın şehitlere duası ile son buldu.