19.04.2019

ESKİŞEHİR’ de BERAT KANDİLİ COŞKUYLA İDRAK EDİLDİ

Şaban ayının 15.  Gecesi olarak bilinen Berat Kandili dolayısıyla Eskişehir’in tüm camilerinde kandil programları düzenlendi. Vatandaşların camilere akın ettiği gece, ibadet ve dualarla idrak edildi.

İl Müftüsü Bekir GEREK,  Tepebaşı İlahiyat Camii’nde düzenlenen ‘Kandil Özel Programı’na katılarak yatsı namazı öncesi cemaate vaaz etti.

Berat gecesinin günahlardan arınmanın ve kurtulmanın ötesinde Allah’a dost olma gecesi olduğunu belirten Müftü GEREK, şunları kaydetti.  Berat gecesi Hakkın yanında yer alma gecesidir. Berat hayra giden yolları arama gecesidir. Berat gecesi ruha ağır gelen, insanı inciten her türlü günahtan, hatadan, her türlü kötülükten kurtulma gecesidir. Dedi.

Gerçek kurtuluşun Allah ve Rasulüne itaat etmek olduğunu söyleyen Müftü GEREK, itaat etmenin ise beş vakit namazı düzenli kılmak, ramazan orucunu tutmak, gücü yeterse haccetmek, zekat vermek, ağzımızdan çıkan söze dikkat etmek, gönül yapmak, Kur’an ve Rasulü’nün ahlakıyla ahlaklanmak ile olacağını belirtti.

Peygamber Efendimizin, Berat gecesindeki “Allah’ım, azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Ya Rabbi! Senden yine sana sığıyorum. Sen yücelerden yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum. Sana layık bir şekilde şükredemiyorum. Sen ancak kendini övdüğün gibisin” duasını hatırlatan Müftü GEREK, bu gecenin niyaz gecesi olduğunun altını çizerek Allah’ın rahmetinden hiçbir zaman ümit kesilmemesi gerektiğini belirtti. Bizler Allah’ın rahmetinden ümit beklemekteyiz, O’nun rahmeti ise gazabını geçmiştir diyen İl Müftüsü Bekir GEREK, Berat gecesinin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması temennisiyle sözlerini tamamladı.

Seçkin hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahilerin de okunduğu program İl Müftüsü Bekir GEREK’ in duası ve ikramlar ile son buldu.