24.04.2019

İç Anadolu Bölge Müftüleri Toplantısı Kayseri’de Yapıldı

İl Müftüsü Bekir GEREK, Diyanet İşleri Başkanlığımızca yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi, hizmette verimliliğin artırılması, metot ve ilke birliğinin sağlanması amacıyla "36. İl Müftüleri istişare Toplantısı" öncesi ön istişarede bulunmak üzere 24.04.2019 Çarşamba günü Kayseri İl Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen İç Anadolu Bölge Müftüleri Toplantısına katıldı.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve ilahiyat fakülteleri arasındaki iş birliği imkânları konusu başta olmak üzere uygulamalı din hizmetleri, staj eğitimleri, eğitim programı ve materyalleri, kurumsal tanıtım faaliyetleri, okul-Kur’an kursu iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi uygulamaları, hafızlık sonrası süreç, tashih-i huruf kursu gibi kursların eğitici eğitimleri, öğretici desteği, eğitim ortamları, "Gençliğe Değer” projesi ve uluslararası imam hatip lisesi konuları ele alındı.

Din hizmetinde karşılaşılan problemlere çözümlerin de konuşulduğu toplantıda, örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, Çankırı İl Müftüsü Bürhan Keleş, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Niğde İl Müftüsü Ali Çetin, Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erkan Yakışır ve Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fehmi Tutkun katıldı.