19.06.2019

2019 YILI YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, okulların yaz tatiline girmesiyle 17.06.2019 Pazartesi günü Kur’an Kurslarında ve Camilerde eğitim-öğretime başlamıştır.

Yaz Kursları Eğitim Öğretim döneminin başlaması münasebetiyle İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından Ziyapaşa Camiinde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları açılış programına katıldı. Programda öğrencilere hitap eden Müftü GEREK,çocukların camiyle, mihrapla, cemaatle, imamla, müezzinle tanışarak hayatlarının temel değerlerini inşa edeceklerini belirterek, “Bizim çocuklarımız birliği, beraberliği, yardımlaşmayı, kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışma ahlakını yaşayarak gelecek umudumuzu devralacak. Biz de bu imkânı onlara sağlayarak en değerli mirası onlara bırakmış olacağız” dedi.

Cami ve Kur'an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığı öğretiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl camiye gelen öğrencilere ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor. İki dönem halinde günde üç saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olan yaz Kur’an kursları, Birinci dönemi 17 Haziran - 12 Temmuz, ikinci dönemi ise 15 Temmuz - 9 Ağustos'ta uygulanacak.

Programa Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Kur'an Kursu Öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.