08.03.2020

ESKİŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLERLE KAHVALTIDA

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Pazar günü Türkiye Diyanet Vakfı Öğrenci Evlerinde, KYK’ da kalan kız öğrencilerle kahvaltı programı düzenlendi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatma ADSOY, Medeniyetin İnşasında Kadın konulu konuşma yaptı. Kadının kul/insan olarak aynı öz değere sahip bir birey olarak onuru, kişiliği ve değerine dikkat çeken Adsoy, peygamber döneminden örnekler ile günümüzde kadın algısına vurgu yaptı. Adsoy’un tarih boyunca kadının emek verdiği/ürettiği değerleri, kadın konusundaki sabiteler ve değişkenler ile sosyal hayata katkısını ayet-hadisler perspektifinden sahih bir şekilde değerlendirmede bulunulmasının ehemmiyetine denilmesinin ardından Odunpazarı Müftü Vekili Necati ERDAĞLI, Tepebaşı Müftüsü Gafur YILDIRIM teşekkür konuşmalarında bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı çalışmalarının sunum gösterisinin ardından İl Müftüsü Bekir GEREK’ in iyilik konulu konuşması ile program son buldu. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı kahvaltıya vaiz, murakıp, Kur'an kursu öğreticisi, manevi danışmanlar ile din hizmetleri uzmanları katıldı.