03.06.2020

Cuma Namazları 29 Mayıs 2020 Cuma günü Kılınmaya Başlayacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki tüm cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Bilim kurulunun tavsiyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili Bakanlıkların belirlediği kriterlere göre Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN’ın başkanlığında, bahçesinde cuma namazı kılınacak camiler ile diğer alanlar ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile belirlenerek 29 Mayıs Cuma günü yeniden cuma namazı büyük bir huşu ve özlemle kılınmıştı. 5 Haziran 2020 Cuma günü Cuma namazı kılınacak Cami ve mescit bahçeleri ile diğer açık alanlarda gerekli olan ilaveler yapılarak güncel liste ilan edilmiştir. Buna göre ilimiz genelinde 389 Cami ve Mescit bahçeleri ile 77 diğer açık alanlar olmak üzere toplam 466 mekanda Cuma günü Cuma namazı kılınacaktır.

Cuma namazı kılınacak yerlerde Cuma heyetleri oluşturulmuş olup gerekli hazırlıklar yapılmıştır. İlimiz genelinde Cuma namazı kılınacak olan camilerin listesi, adresi ve yaklaşık cemaat kapasitesi bu listede belirtilmiştir.

Cuma namazı kılacak olan vatandaşlarımızdan özellikle abdestlerini evlerinde veya işyerlerinde almalarını, seccadelerini yanlarında getirmelerini, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maskelerini takmalarını, ezan vaktine yakın cuma namazı kılınacak olan yerlere intikal etmelerini,  musafahadan uzak durmalarını, hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları önem arz etmektedir. Cuma namazı kılma lütfunu bahşettiği için Cenab-ı Allaha yeniden hamd eder, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cuma namazı kılınacak yerlerin isim listesi