12.06.2020

MÜFTÜLÜKTEN GENÇLERLE 'YAZ SÖYLEŞİLERİ'

Müftülükten, gençlere yönelik yaz söyleşileri

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında 81 ilde yürütülen faaliyetler, koronavirüs salgınına rağmen aralıksız devam ediyor.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlere eğitim hayatında destek olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Gençliğe Değer" projesi kapsamında İl ve İlçe Müftülükleri, gençlere yönelik etkinliklerini sürdürüyor.

Koronavirüs salgınına rağmen gençlik faaliyetlerine devam eden Eskişehir İl Müftülüğü, video konferans yöntemiyle gençlere yönelik yaz söyleşi programları ile online bilgi yarışması düzenliyor.

‘‘Haydi Gençler, Söyleşi Bizden Katılmak Sizden, Hediye Bizden Yarışmak Sizden’’ sloganıyla ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ayrı ayrı düzenlenen yaz söyleşi programları İl ve İlçe Müftülüğü sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanıyor.

Sosyal medya üzerinden gençlere ulaşan Eskişehir İl Müftülüğü, yaz dönemi boyunca inanç, ibadet, siyer ve ahlak konularında çevrimiçi söyleşi programları yaparak gençleri İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile bilgilendirecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının kaynak alınarak her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek olan söyleşi programları sonunda her ay online bilgi yarışmaları yapılacak.Bilgiden bilince şuuruyla düzenlenecek olan yarışmalarda dereceye girenler İl Müftülüğünce çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından başlatılan projede Gençlik Koordinatörleri, Din Hizmetleri Uzmanları, manevi rehberler aktif bir şekilde rol oynayacak.

Eskişehir Müftülüğünün ‘‘Genç Değer, Gençliğe Değer’’ şiarıyla gençlik faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek, ‘‘Gençler bizim en önemli değerlerimizdir. Gençlerin dini bilgilerini artırmak, milli ve manevi değerlerimize uygun sosyalleşmelerine imkân oluşturmak, gençleri cami ve din görevlileri ile buluşturarak doğru din eğitimi almış, ahlaklı, kendisine, ailesine, dinine ve vatanına faydalı bir gençlik oluşmasına katkı sağlamak üzere gençlere yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Koronavirüse rağmen hazırladığımız sosyal medya programları ve çevrim içi yarışmalar ile her daim gençlerimize destek olarak rehberlik etme gayreti içerisindeyiz.’’ dedi.