26.02.2021

DİN HİZMETLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Eskişehir İl genelinde yürütülmekte olan vaaz ve irşat hizmetlerini değerlendirmek üzere İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü yardımcısı Dilaver ŞAHİN, İl Müftü yardımcısı Fatma ADSOY, Şube Müdürü Mustafa BİLTÜRK ile koordinatörlerin, erkek ve kadın vaizlerin ayrı ayrı katılımlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda araştırmacı Ramazan KILIÇ,Esnaf, STK’lar, Resmi kurumlar ile yapmış olduğu görüşmeler ile TÜİK üzerinden almış olduğu resmi rakamları sunum yaptı. Yapılan genel değerlendirmede pandemi döneminde Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek camilerde, sosyal medya üzerinden kadın, aileler, gençler ve halka yönelik, koordinatörlükler, vaizler, vaizeler tarafından aktif bir şekilde hizmet verildiği dile getirilmiş olup, bu hizmetlerde yeni alınacak tedbirler belirlendi.