13.06.2021

Şehit Binbaşı Şevket Tombul Kuran Kursunun Temeli Atıldı

Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Erenköy mahallesinde yapılacak olan Kuran Kursunun ilk temeli, İl Müftüsü Bekir GEREK'in katılımıyla atıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Fatma ADSOY'un ve mahalle sakinlerinin katıldığı temel atma programı Odunpazarı Vaizi Necati ERDAĞLI' nin okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Bekir GEREK  " Şehitlik ölümlerin en güzelidir. Şehidimizin ismini Kuran kursu gibi çok önemli bir tesise vermekten dolayı çok mutluyuz ve onun ismini kıyamete kadar yaşatacağız inşallah. Ölümün hak olduğuna inananlar için bundan daha büyük bir bahtiyarlık olamaz. Rabbim cümlemizi şehidimizin şefaatine nail eylesin.Bizler burda yapılacak Kuran kursumuzu temelini atmak için toplandık. Yağmur nasıl toprak için bir rahmetse Kuran da gönüllerimiz için bir rahmettir ve bize hayat verir. Kur'anı Kerim bizim hayat kaynağımızdır. Onun için her mahallede her belde de Kuran Kursları olmalıdır. Kuranın öğrenilmesi okunması ve öğretilmesi bir ibadettir. Dolayısıyla el birliğiyle İnşallah bu Kuran kursumuzu hayata geçirmeye gayret edelim. Rabbim hayırda bulunanlardan razı olsun."dedi.

Program İl Müftüsü Bekir GEREK'in yapmış olduğu duanın ardından son buldu.