08.09.2019

İLÇEMİZ SARICAİLYAS MAHALLE CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

2018 yılı Nisan ayında temeli atılan Seyitgazi İlçe Müftülüğümüze bağlı Sarıcailyas Mahalle Camii dualarla ibadete açıldı.Açılış Programına İl Müftümüz Bekir GEREK, İlçe Kaymakamımız Murat DEMİRBİLEK, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur TEPE, İlçe Müftü V. Atilla ORHAN ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Programda konuşma yapan Kaymakam Demirbilek, caminin yapımında desteği olan herkese teşekkür etti. Müftü GEREK ise; camiler kâbenin birer şubesi, yeryüzünün cennet bahçesi ve Allah’ın evidir. Biz nasıl kendi evlerimizi temiz ve güzel yapıyorsak Allah’ın evleri de yani camiler de tertemiz pırıl pırıl güzel olmalıdır. Sarıcailyaslılılar buna uygun güzel bir cami yaptılar. Kendilerini kutluyorum. Peygamberimiz müjde veriyor. Kim dünyada bir kuşun yuvası kadar da bir cami yaparsa Allah cennette daha güzel bir köşk yapar. Hayr sahiplerine, hizmet sahiplerine cenabı Allah böyle bir güzellik nasip eylesin. Camiler bizim vatan toprağımızdır. Camiler birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Cami etrafında buluşarak birliğimizi korumalıyız. Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz. Bu duygularla cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Daha sonra hayr sahiplerine plaket verildi ve dualarla caminin açılışı gerçekleştirildi.