Seyitgazi Müftülüğü

04.06.2020

05.06.2020 Cuma Namazı Duyurusu

Bilim kurulunun tavsiyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili Bakanlıkların belirlediği kriterlere göre Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN’ın başkanlığında, bahçesinde cuma namazı kılınacak camiler ile diğer alanlar ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile belirlendi. Seyitgazi İlçemizde belirlenen yerlerde cuma namazı kılınacaktır.

Cuma namazı kılınacak yerlerde Cuma heyetleri oluşturulmuş olup gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. İlimiz genelinde Cuma namazı kılınacak olan camilerin listesi, adresi ve yaklaşık cemaat kapasitesi bu listede belirtilmiştir.

Cuma namazı kılacak olan vatandaşlarımızdan özellikle abdestlerini evlerinde veya işyerlerinde almalarını, seccadelerini yanlarında getirmelerini, sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maskelerini takmalarını, ezan vaktine yakın cuma namazı kılınacak olan yerlere intikal etmelerini,  musafahadan uzak durmalarını, hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları önem arz etmektedir. Cuma namazı kılma lütfunu bahşettiği için Cenab-ı Allaha yeniden hamd eder, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cuma namazı kılınacak yerlerin isim listesi