19.02.2021

REGAİB KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Regaib gecesi Recep ayının ilk Cuma gecesidir. Regaib, “regibe”nin çoğuludur. “Regibe” de çok bağış ve iyilik demektir. Buna göre Regaib gecesi demek, müminlere Allah’ın rahmeti, lütuf ve ihsanının bol bol verildiği gece demektir.

Regaib Kandili dolayısıyla Günyüzü Merkez Camimizde mevlid programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mevlitten bölümler ve ilahilerin seslendirildiği programda konuşan İlçe Müftümüz Mehmet Selim ÇELİK, tüm İslam âleminin kandilini kutlayarak; “Regaib Kandiliniz mübarek olsun,Rabbimiz Recep ve Şaban aylarını bizlere hayırlı kılsın, Rabbimiz sağlık ve afiyet içerisinde Ramazana ulaşmayı nasip etsin.” dedi

Konuşmasının devamında “Regaib”in kelime manasından bahseden İlçe Müftümüz Mehmet Selim ÇELİK, “Regaib, istenilen, değeri çok olan, rağbet edilen, bağış, ihsan, ikram demektir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının kadr-i kıymeti, feyiz ve bereketi oldukça fazladır. Her birinin kendine has üstünlükleri vardır. Mü’minler için her üçünde de büyük mükâfatlar vardır.” diye konuştu.