06.11.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZ OSMAN ÇAVUŞOĞLU

ÖZGEÇMİŞ

1985 yılında Ankara'nın Çamlıdere İlçesi Çukurören Köyü'nde doğdu. İlköğretimini Ankara Yenimahalle Şentepe İlköğretim Okulu'nda tamamladı. 1999 yılında Ankara Merkez Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'ne kaydolup buradan 2003 yılında mezun oldu. Bu arada bir süre ticaretle meşgul oldu. 2007 yılında Erzincan Kemaliye İlçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. Birçok hocadan klasik usulde Arapça dersleri okudu. 2009-2014 yıllarında Ankara'nın Kızılcahamam ve Kahramankazan ilçelerinde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2010 yılında Ankara İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2012-2013 yılında Ankara İl Müftülüğü'nün açmış olduğu Tashih-i Huruf Kursu'na katılıp başarı ile bitirdi. Çankırı Orta İlçesinde vaiz olarak ve Zonguldak Çaycuma ilçesinde murakıp olarak görev yaptı. Akabinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 13. Dönem kursiyeri olarak eğitime başladı ve 2017 yılında mezun oldu. Buradaki mezuniyetinin ardından Kastamonu Abana İlçesine vaiz olarak atandı. Vaizlik süresince ilçe müftüsü olarak vekaleten görev yaptı. 2018 – 2020 yıllları arasında Bitlis Mutki İlçesi’nde ilçe müftüsü olarak görev yaptı. 02.11.2020 tarihinden itibaren Mahmudiye İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.