Mihalgazi Müftülüğü

12.03.2019

Sedat KARALİ

1983 yılında Erzurum/Aşkale Yeniköy'de doğdu. İlk ve Ortaöğretim'i köyünde tamamladı. 1999 yılı Şubat ayında Rize'de hafızlığını bitirdi. 1999-2008 arası Özel olarak klasik usul Arapça ve Temel İslam Bilimleri dersleri aldı. Bu arada 4 yıl (2004-2008) fahri Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Öğreticilik esnasında 2004 'te İmam Hatip Lisesi, 2007 de İlahiyat önlisans, 2013'te de İlahiyat lisans mezunu oldu. 2008 de Bursa İnegöl'de İmam Hatip olarak göreve başladı. 6 yıl görev yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca 2014 yılında İlahiyat Fakültesi mezunlarına yönelik açılan vaizlik sınavı sonucu, Bursa/Harmancık ilçesinde vaiz olarak göreve başladı.1,5 yıl vaizliği müteakip Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınav sonucu 2015'te Kayseri Dinî Yüksek İhtisas'a yerleşti. 3 yıllık eğitimin ardından 2018 Haziran ayında buradan derece ile mezun olup, İstanbul/Bayrampaşa ilçesine vaiz olarak atandı. Bayrampaşa'da 6 ay vaizlik görevinden sonra 2018 Eylül ve Ekim aylarında açılan İlçe Müftülüğü yazılı ve sözlü sınavını kazanarak Eskişehir/ Mihalgazi ilçesine Müftü olarak atandı. 27 Şubat 2019'da buradaki görevine başladı. Bu arada akademik çalışmalarına da devam eden müftümüz, 2018 Ocak ayında Bursa Uludağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Tefsir biliminde "Kuran'da Zan, Tecessüs ve Gıybet Kavramları Arası İlişki ve Bu İlişkinin Bireysel ve Toplumsal Yansımaları" adlı tezini tamamlayarak Yüksek Lisans'tan mezun oldu. Mezuniyetten hemen sonra aynı fakültede (halen devam etmekte olduğu) Doktora programına başladı.

Evli, bir kız ve iki erkek çocuk babası olan müftümüz, Arapça bilmektedir.