16.10.2017

Gafur YILDIRIM

07/11/1970 tarihinde Erzurum-Aşkale-Dağyurdu Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde tamamladı. Hafızlık Eğitimini Köy İmamı Abdullah ASLAN hocada yaptı.1983 Eylül ayından itibaren İstanbul Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursunda 4 yıl süreyle Hafızlık eğitimi, talim tecvid ve arapça eğitimi gördü. Aynı süre içinde Orta Okulu Eyüp İmam Hatip Lisesinde (haricen), Aşere Kıraatini de Mahmut SARICAOĞLU Hocanın nezaretinde tamamlayarak icazetini aldı.

Lise eğitimine 1991 yılında Gazi Osman Paşa İmam Hatip Lisesinde başlayıp, Erzurum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

1994 yılında Erzurum İli Ilıca İlçesi Karakale ve Merkez Güzelova Köylerinde İmam Hatiplik görevlerinde bulundu. 2001 Yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesinden mezun oldu.

2005 yılı mart ayında Erzurum Mehmet Nuri YILMAZ Eğitim Merkezinde İhtisasını tamamlayarak, 13/06/2005 tarihinde Aydın-Bozdoğan İlçe Vaizliğine, 09/11/2006 tarihinde Erzincan-Refahiye İlçe Müftülüğüne atandı. 2012 yılı Eylül ayında Aydın İli Sultanhisar İlçe Müftüsü olan Gafur YILDIRIM, 5 yıl görev yaptıktan sonra 17 Ekim 2017 tarihinde Tepebaşı İlçe Müftüsü olarak atandı.

İlçe Müftüsü olarak görevine devam eden Gafur YILDIRIM, evli ve üç çocuk babasıdır.