18.03.2024

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi

Tepebaşı İlçe Müftülüğü'nde Başkanlığımızın "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileriarasında ezbere şiir okuma, lise öğrencileri arasında "Çanakkale Ruhu" temalı resim yapma yarışması gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen ezbere şiir okuma kategorisindeki yarışmada öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini milli ve dini duyguları hissederek ezbere okudular. Birbirinden başarılı öğrencilerimiz arasında yapılan değerlendirmelerde Tepebaşı İlçesinde 1.liği Mimar Sinan Ortaokulu'ndan Melike Ebrar BATI elde etti. İlçe 1.si Melike Ebrar BATI bu sonuçlarla il finallerine katılmayı hak kazanmış oldu. Çanakkale Ruhu temalı resim yarışmasında ise 1.liği Kenan Yalçın Anadolu Lisesi'nden Duygu DÖNMEZ kazanarak il finallerinde ilçemizi temsil etme hakkı kazandı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimize para ödülleri törenle yarışma sonunda verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başkanlığımızın Geçerken dergisi hediye edildi.

Yarışma sonunda öğrencilerimizi Değerlendirme Komisyon Başkanı ilçe Müftümüz Gafur YILDIRIM tebrik ederek yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımızı cesaretlerinden ve gösterdikleri üstün performanslarından dolayı kutladı. Tüm yarışmacılarımızın gönlümüzde birinciliği elde ettiğini dile getirdi.

Tepebaşı Müftülüğü olarak yarışmaya katılıp, ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi, onları yetiştiren velilerini ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.